Valentín v Dubne so živou hudbou
06. 02. 2025
Valentínsky deň v Dubne. Živá hudba a 4 chodové menu - piatok 14.2.2024 od 18:00
Predjedlo
100g Jemná paštéta z foie gras s malinovým chutney a mandľovým brioškovým toastom
Jemná paštéta z foie gras je lahodná a krémová delikatesa, ktorá vyniká svojou bohatou chuťou. Je podávaná s malinovým chutney, ktoré pridáva príjemnú sladko-kyslú kontrastnú chuť, a celok je doplnený mandľovým brioškovým toastom, ktorý má jemnú orieškovú arómu a chrumkavú textúru.
Alergény: 1, 7, 8
HLAVNÉ JEDLÁ :
200g Beef Rossini - Šťavnatý hovädzí steak s demi-glace Madeira omáčkou, mladým špenátom, štuchanými zemiakmi a maslovou foie gras posypanou jemnými hoblinami hľuzovky (1,7)
Beef Rossini je luxusný pokrm, ktorý spája šťavnatý hovädzí steak, tradične z hovädzej sviečkovice, s bohatými a výraznými chuťami. Dokonale opečené mäso je servírované na maslovej foie gras, ktorá mu dodáva jemnosť a neodolateľnú krémovosť. Celý pokrm je korunovaný lahodnou demi-glace omáčkou s Madeirským vínom, ktorej hodvábna konzistencia dokonale podčiarkuje chuť mäsa.
Výnimočnosť tomuto jedlu dodáva hľuzovka – vzácna delikatesa s intenzívnou arómou, ktorá mu prepožičiava luxusný charakter. Ako príloha sa podáva jemne restovaný špenát, ktorý prináša sviežosť a vyváženie chutí, a krémové štuchané zemiaky, dochutené maslom a koreninami, ktoré dotvárajú dokonalú harmóniu celého pokrmu.
150g-200g Pečený halibut s beurre blanc omáčkou, jemným hráškovým pyré a maslovou baby mrkvou (7)
Ryba je jemne upečená, jej krehká textúra sa krásne dopĺňa s bohatou a jemnou maslovou omáčkou. Krémové hráškové pyré dodáva jedlu osviežujúcu sladkosť, zatiaľ čo maslové baby mrkvy prinesú jemne sladkú a jemne opraženú chuť, ktorá celok harmonicky uzatvára. Tento pokrm je elegantnou kombináciou jemných a vyvážených chutí, ktorá poteší všetky zmysly.
DEZERT :
100g "Cœur Fraisier d'Amour" (1,3,7)
Je dokonalou kombináciou jemného piškótového korpusu a lahodnej krémovej náplne zo smotany a bielej čokolády. Vo vnútri Vás prekvapí svieže jahodové pyré, ktoré dodáva dezertu osviežujúcu chuť.